kop

kop

zondag 31 augustus 2014

In de krant

Vlak voor onze vakantie kreeg ik een mail van de Leeuwarder Courant. Ze hadden mijn blog gezien en vroegen of ik het leuk zou vinden als ze een woonreportage kwamen maken voor de Wonen&Co (de zaterdag bijlage van de LC). Of ik het leuk zou vinden?? Ja natuurlijk ... wat een eer!

De volgende vraag was of ze zo snel mogelijk langs konden komen zodat we na de zomerstop van de Wonen&Co als één van de eersten geplaatst konden worden. Oeps dat is wel erg snel ... want zoals mijn dochter het zo mooi verwoorde: "Mem heeft haar huis een beetje verwaarloosd door de drukte met de winkel!".

Het is natuurlijk niet zo dat we in een bouwval wonen maar doordat mijn man en ik het superdruk hebben, komen we er niet meer aan toe om de puntjes op de i te zetten. Maar nu hadden we geen keus meer. Onze geplande weekje naar Zeeland ging natuurlijk door maar de rest van de vakantie hebben we besteed aan "klusjes". Zo hadden we buiten nog één kozijn dat nog steeds een andere kleur had. Er lag al een jaar geel zand in de groentetuin waar een paadje moest komen. De heggen moesten gesnoeid worden (dit hebben mijn ouders tijdens onze vakantie gedaan en nog veel andere tuinklusjes). Onze voormalig slaapkamer (later mijn winkeltje aan huis) was nog steeds een opslaghok. Deze hebben we eindelijk omgetoverd tot de werkkamer die ik al lang in mijn gedachten had. Ook stonden er een aantal meubeltjes klaar die ik nog wilde restylen maar waar ik geen tijd voor had. En verder ... overbodige spullen verwijderen, opruimen en weggooien!

Zoals jullie wel zullen begrijpen hadden we niet die rustige "bijkom" vakantie die we in gedachten hadden. Maar wat er wel is gebeurd, is dat ons huis sinds tijden weer helemaal aan mijn wensen voldoet. En dat geeft een heerlijk gevoel. Als ik nu thuiskom liggen er geen achterstallige klusjes te wachten maar geniet ik van de rust en ruimte om me heen ... heerlijk!

De reportage is helemaal naar ons zin geworden. Het was even schrikken toen we vorige week zaterdag de krant opensloegen en onszelf pontificaal op de voorkant zagen staan :). Maar de fotograaf heeft het zo natuurlijk vastgelegd dat we eigenlijk alleen maar blij kunnen zijn.



In het artikel staat ook onze nieuwste aankoop, de Amerikaanse buffetkast. Deze werd me aangeboden door iemand uit het dorp. De kast zat vol beestjes dus ze wilde ervan af. Ik vond hem zo bijzonder dat ik hem graag van haar overnam (in dit geval voor mezelf i.p.v. de winkel). De kast zat inderdaad VOL met beestjes (van houtworm tot boktor!) dus we hebben hem door een professioneel bedrijf laten "ontbeesten". Nu pronkt hij in onze woonkamer!

De buitenkant is strak en sober.


Maar de binnenkant ...


 

In het artikel staat beschreven dat we de kast zo uniek vinden en nog nooit eerder een dergelijke kast hebben gezien! Het toeval wil dat we vlak na de reportage dezeflde kast tegenkwamen. Deze hebben we ook ingekocht, maar dan nu voor de winkel. Dus deze kan binnenkort in mijn winkel pronken!

Fijne zondag!
Groetjes van Aleta